Wintermarkt diaconale jongerenreis Oekraïne 12 december 17.30 – 20.00 u

De Zaaier houdt op 12 december een speciale wintermarkt in haar kerkgebouw. De opbrengst is bestemd voor de diaconale jongerenreis naar Oekraïne.

Van een workshop kerstdecoraties maken tot marshmallows roosteren bij een vuurkorf. Op 12 december verandert de hal van de CGK De Zaaier ‘s avonds voor een paar uur in een wintermarkt. Het doel is om met de opbrengst een deel van de jongerenreis naar Oekraïne te bekostigen. In juli 2020 hopen zeventien jongeren en vier reisleiders voor anderhalve week naar Oekraïne te gaan.

Tienermoeders
Ze verblijven daar op het Mercy House in Vatutine, een plaats voor ouderen, jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking en voor tienermoeders met hun baby’s. Het centrum staat onder leiding van voorganger Anatoliy Krivenko en zijn vrouw Lyuba.

Tijdens de reis voeren de jongeren kluswerkzaamheden op het centrum uit, organiseren ze een kinderbijbelweek voor de kinderen uit de buurt en ontmoeten ze de gemeenteleden van de lokale kerk.

De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de bekostiging van de reis. Door verschillende acties te houden, waaronder de wintermarkt op 12 december, willen zij een deel van het geld voor de reis ophalen. Andere geplande acties zijn bijvoorbeeld het wassen van auto’s en maaltijden houden in de kerk.

Verbinding
Melissa Ramon, een jongere die met de reis meegaat, zegt: “Ik wil mij graag inzetten voor mijn naaste in een land waar hulp zo hard nodig is. Ook vind ik het mooi dat ik dit samen met de jeugd uit mijn kerk kan gaan doen. Zo’n reis kan je nog meer aan elkaar verbinden.”

Serve en Travel (SenT), onderdeel van het dienstenbureau van de CGK, is organisator van de jongerenreis. De organisatie heeft als doel jongeren een kans te geven zich wereldwijd in te zetten in dienst van de kerk.  

Algemene informatie
Datum: 12 december
Tijdstip: 17.30 – 20.00 uur
Locatie: Eibert den Herderstraat 22 (hoek Laan 1940/1945)